Liza Krantz har tagit chansen

Handboll

Liza Krantz har under sin tid i Alingsås HK främst gjort sig känd som en duktig försvarsspelare.
Men i höst har 21-åringen även fått chansen framåt – och visst har hon tagit den.
Liza toppar den interna skytteligan med 28 fullträffar.

– Jag går fortfarande runt och tror att jag haft lite flyt så här långt, säger AHK-fostrade Krantz med ett skratt.
– Nä, skämt åsido har det stämt bra för mig, vilket såklart hänger ihop med att jag fått mer förtroende. Tränarna tror verkligen på mig och det är riktigt roligt. Dessutom är jag bättre tränad än på länge och känner mig stark i kroppen, fortsätter vänsternian.
För det är till vänster på nio meter hon trivs bäst.
– Där känner jag mig som mest hemma, helt klart.

Liza, som är inne på sin fjärde a-lagssäsong, säger vidare att årets upplaga av Alingsås HK skiljer sig en del jämfört med fjolårets.
– Våra tränare vill att vi ska spela en lite annan typ av handboll, och känslan är att fler är delaktiga. Dessutom är uppslutningen på träningarna bättre. Har du högt tempo och bättre intensitet på träningspassen avspeglar det ju sig under matcherna.
Hon hymlar inte heller kring det faktum att laget har som mål att ta klivet upp i division I.
– Det är dit vi siktar och jag är övertygad om att vi kommer att greja det till slut. Vi har ett såpass bra lag.

Men om AHK ska vara med och slåss om division I-platsen är mer eller mindre seger mot tabelltvåan Hallby på söndag ett måste.
– I och med att vi, Hallby och Kroppskultur ryckt ifrån övriga lag blir den här matchen avgörande om vi ska vara med bland topp två, menar Krantz, som hälsar att det sett riktigt fokuserat ut under veckans träningar.
– Vi är grymt taggade, inget snack om det. Och det är alltid ett bra tecken!

Tränare Mårten Jensen säger till AT att han förfogar över en skadefri trupp.
– Alla ska vara tillgängliga. Vi har haft lite sjukdomar i laget, men jag tror att alla är fit for fight på söndag, säger han.
Hur resonerar du kring det faktum att det är lite av en måstematch för er?
– Vi ska inte fokusera på hur viktig matchen är, utan istället handlar det om att visa glädje och energi. Förhoppninsgvis kan det räcka långt, säger Jensen.
Vad är Hallby för typ av lag?
– Dom har två duktiga mittsexor, och en rikigt vass skytt. Överlag är det ett ganska fysiskt lag, vilket innebär att vi behöver röra på fötterna.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.