Misstänkta i förhör: Nyfikenheten var stor

Alingsås

Rättegången om stöldförsöken ur lastbilar på E20 fortsatte under fredagen och måndagen. En av de tilltalade ägnade sig åt att lämna långa oklara svar.
– Jag är inte längre säker på mig själv och mina svar, sa den 30-årige mannen som ansåg sig oskyldig till brott.

När huvudförhandlingen återupptogs i fredags förhördes en 33-årig man, vilken var den som sökte igenom godset i de lastbilar som gärningsmännen var inne i. Även han menade att idén att klättra över till lastbilarna kom från den 45-åring som körde följebilen, och som skulle filma hela förloppet och lägga ut det på YouTube.

– Han var ute efter en massa likes och berömmelse, sa 33-åringen och menade att syftet inte var att stjäla.

Den 33-årige mannen har bevisligen sökt igenom godset i de lastbilar de tog sig in i. Åklagaren ställde sig därför frågande till varför han gjorde så om avsikten inte var att stjäla.

– Nyfikenheten fick mig att leta. Nyfikenheten var stor men vi tog ingenting, svarade mannen.

Trots de misstänktas ihärdiga påstående om att de filmade de aktuella händelserna så har polis inte i någon av de misstänktas telefoner hittat spår av någon sådan film.

 

När rättegången inleddes i förra veckan erkände sig 33-åringen skyldig till tre fall av försök till stöld. Efter åklagarens förhör justerade den tilltalades advokat det hela till att gälla ett erkännande av olaga intrång i lastbilarna.

Den 45-årige mannen som kört följebilen höll även han fast vid att syftet med de våghalsiga övningarna nattetid på E20 var att göra en spektakulär film för YouTube. Han nekade till brott och menade att han natten för gripandet drabbades av panik och lämnade de medåtalade i lastbilen efter att de klättrat in där.

Med som passagerare i följebilen vid gripandet var en 30-årig man. Han ägnade merparten av tiden i tingsrätten åt att sväva ut i långa svar – där han ägande sig åt spekulationer, antaganden och drog egna slutsatser – och där mycket handlade om annat än det åklagaren frågade om.

Rättegången avslutas på fredag.

Artikeln har publicerats i sin helhet i papperstidningen och e-tidningen

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.