Vad händer i Alingsås kommun egentligen?

Alingsås

Hur ser sen psykosociala arbetsmiljön ut på rådhuset och Sveagatan är min fundering? Läser nu att även kommunjuristen väljer att lämna arbetsplatsen på rådhuset och ställer mig då undrande till senaste tidens avhopp. Det som förmedlas utåt känns inte som hela sanningen alltid!

Vad jag kan läsa mig till verkar det finnas riktigt stora bekymmer i kontakten mellan politikerna och de som ska utföra vad politikerna beslutar. ”Skyttegravskrig” har en väl insatt person kallat det. Hur drabbas vi kommuninvånare av detta? Processer stannar av, handläggningstider blir längre, kompetensflykt och högre kommunalskatt kanske?

Någon slags kommunikativ sjukdom verkar ha drabbat kommunen. Botemedlet torde vara, precis som i vilket sunt förhållande som helst, att man är öppen, ärlig och pratar med varandra!

Vad händer egentligen? Kan någon ta bladet från munnen och tala klarspråk? Ett gemensamt uttalande från partiföreträdarna som beskriver verksamhetens tillstånd och som alla nämndechefer ställer sig bakom är ett förslag OCH det ska vara formulerat så att en femåring förstår! Ta armkrok över partigränserna och se till att få ordning på torpet nu!

Detta önskar jag mig i julklapp!

  • Kristian
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.