Pressbild: SVENSKA SPEL.

Byggjobbare vann 7,7 miljoner

Vårgårda

En byggnadsarbetare i 60-årsåldern från Alingsåsområdet vann nästan 7,8 miljoner kronor på lotto i helgen. Han berättar för Svenska Spel att han spelat samma rader vecka efter vecka i flera år.

Det var jackpot på Lotto 1 i lördags och vinsten blev hela 7 769 049 kronor. De sju rätta numren fanns med på ett spelkvitto med 12 Lottorader och en på Joker för totalt 82 kronor i insats. Spelet var inlämnat på Ica Matmagasinet i Vårgårda.

– Jag har spelat samma rader vecka efter vecka i minst 6-7 år och aldrig bytt en siffra, och nu blir det sju rätt. Jag arbetar på byggen och åkte förbi Ica i Vårgårda för att lämna mina lottorader. Otroligt, det här förändrar jättemycket ekonomiskt, sa mannen när Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson fick kontakt med honom sent i lördags kväll.

Svenska Spel berättar i ett pressmeddelande att mannen och hans hustru vill vara anonyma.

– Jag är i någon form av samlad chock och måste få tänka på vad vi kommer att göra med vinsten, men som sagt är detta en dröm som går i uppfyllelse, sa vinnaren vidare.

Pierre Jonsson på Svenska Spel berättar också att mannens hustru ringde tillbaka till spelbolaget för att kolla att det verkligen stämde, att maken vunnit nästan 7,8 miljoner kronor.

– Den här vinsten kom verkligen rätt i tiden och betyder jättemycket. Vilken jul det kommer bli år! utbrast hon sedan.

För vinnaren väntar nu ett möte där vinstchecken delas ut och rådgivning, både ekonomisk och juridisk, erbjuds.

Vinstspelet på lördagens Lotto 2 var inlämnat i Höganäs och genererade 2 044 443 kronor.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.