Foto: Katrin Niklasson
BOKDEBUTANT. Finn Anderssons konst finns nu att beskåda i boken Ristat, ritat, blandat, utgiven av Almlöfs förlag.
Foto: Katrin Niklasson
BOKDEBUTANT. Finn Anderssons konst finns nu att beskåda i boken Ristat, ritat, blandat, utgiven av Almlöfs förlag.

Visar sin konst i ny bok

Alingsås

Under alla år som bildlärare på Alströmergymnasiet har hans eget skapande kommit i andra hand. Men i boken Ristat, ritat, blandat, som kommit ut i dagarna, handlar det enbart om Finn Anderssons eget konstnärskap.

– Är man anställd ska man göra det bra. Så därför har mitt eget fått komma lite i andra hand, förklarar Finn Andersson, som arbetade som bildlärare på Alströmergymnasiet mellan år 1980 och 2008.

Samma år Finn började arbeta på Alströmergymnasiet började han på allvar med grafik, då han deltog i en kurs på Kunsthøjskolen i Holbæk i Danmark under ledning av Bjarne Agerbo. Sedan dess, alltså i hela 37 år, har han tillbringat några veckor i Holbaek varje sommar.

– Det har varit lite av årets höjdpunkt. Det har varit en blandning av nybörjare och proffs, det har gjort det hela avslappnat. Det alla har gemensamt är att man tycker det är väldigt roligt med grafik, berättar Finn Andersson.

Finn arbetar främst med torrnål, vilket han framhåller ger en djup svärta han tilltalas av. Även hans blyerts­teckningar återfinns i den nyutkomna boken liksom verk skapade med linje­etsning. Motiven rymmer både svärta och stor humor.

Läs mer och se tre av Finns bilder i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher