Foto: JOAKIM ERIKSSON, Agena fotoDet var den 20 augusti som en man hittades skjuten i centrala Herrljunga.
Foto: JOAKIM ERIKSSON, Agena foto
Det var den 20 augusti som en man hittades skjuten i centrala Herrljunga.

34-åring frias från mordförsök

Herrljunga

Den 34-årige man som misstänkts för skjutningen i Herrljunga i augusti frias nu från misstankar om försök till mord. Han döms dock till 16 års fängelse för annan grov brottslighet.

Det är enligt tingsrätten klarlagt att 34-åringen under slutet av augusti avlossade ett skott i en bostad i Herrljunga, och att skottet gick igenom offrets sko. Offret, som fick hämtas till rättegången av polis, har varit uppenbarligen rädd eller nervös för att svara på frågor inför rätten.

Med stöd av de knapphändiga uppgifter som framkommit anser rätten att åtalet inte är styrkt och 34-åringen frias från misstanke om försök till grov misshandel.

Kort efter händelsen i bostaden blev offret skjuten i benet utanför bostaden. Den 34-årige mannen har uppgett att det uppstod ett gräl där han och Herrljungabon hamnade i dragkamp om en revolver och att det då brann av ett skott.

Tingsrätten menar att bevisningen är sådan att 34-åringens uppgifter måste godtas. Därmed ogillas åtalet om försök till mord.

Den 34-årige mannen döms dock för annan grov brottslighet. Han fälls bland annat för ett mord i Limmared, samt grovt olaga hot och misshandel. Påföljden för honom bestäms till 16 års fängelse. En 35-årig man som stått medåtalad för mordet i Limmared frias i den delen från misstankar om brott.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher