Foto: MIKAEL SVENSSON
Foto: MIKAEL SVENSSON

Alingsås Hockey ny jumbo

Ishockey

Alingsås Hockey ledde den så viktiga matchen mot Kållered med 4–3 efter två perioder, men tre raka bortamål i tredje sänkte hemmalaget. 4–6 (2–2, 2–1, 0–3) slutade söndagens match.

I och med förlusten är Alingsås ny jumbo i division II södras fortsättningsserie. Efter slutsignalen var det av förklarliga skäl dämpat i hemmalaget. 

– Vi var inte ödmjuka nog, och istället för att fokusera på det vi ska göra så åkte vi runt och gnällde på varandra där ute på isen. Riktigt tråkigt att se, säger en mycket besviken Thomas Preifelt, tränare. 

Det såg annars ganska lovande ut efter två spelade perioder i Nolhalla.

Förvisso var ledningen knapp, men känslan var att segerchansen skulle vara tämligen god inför den tredje perioden. Men två snabba bortamål inom loppet av 20 sekunder förändrade förutsättningarna. 

Jakten på en 5–5-puck tog således vid och visst skulle Alingsås få flera fina möjligheter att kvittera.

Bland annat fick man chansen i spel fem mot tre i totalt fyra minuter när Kållered drog på sig utvisningar i parti och minut. Men förutom ett par hyggliga skott lyckades hemmaspelarna inte hitta nätet.

– Vi spelade väldigt statiskt och borde såklart utnyttjat spelet i power play. Tyvärr så märktes det i killarnas agerande att vi inte har speciellt mycket självförtroende just nu, menar Thomas Preifelt. 

Med 1.10 kvar avgjorde gästerna matchen via mål av Anton Fagerberg. 

Målen Alingsås: Kristoffer Köster 2, Pontus Lagström, Hampus Klozz. 

Mer om matchen och fler kommentarer i pappers-AT

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher