Foto: Filip Landqvist
SMASKENS MED EVELINA. Så heter Åsa-Pia Anderssons senaste verk. En receptbok för bakintresserade i alla åldrar.

Åsa-Pias nya bok är smaskens

Vårgårda

Åsa-Pia Andersson från Ljurhalla har släppt en ny barnbok. Den här gången är det en receptbok där äldsta dottern Evelina tillagar godsaker i köket.

Åsa-Pia Andersson har sedan tidigare släppt fem barnböcker. Den sjätte och senaste i raden, som kom för bara ett par veckor sedan, heter ”Smaskens med Evelina” och är en receptbok.

– Den passar för alla som gillar att baka – gamla som unga, säger Åsa-Pia som precis som i hennes tidigare böcker både illustrerat och skrivit boken själv.

Karaktären Evelina kommer från Åsa-Pias egen dotter med samma namn. Evelina har figurerat i tidigare böcker och precis som i verkliga livet blir även figuren äldre och Evelina är nu 13 år.

Boken är uppbyggd med recept från A till Ö. Det är fyra recept på varje bokstav. Vilket gör att det tillsammans blir 116 smaskiga recept. För varje bokstav finns illustrationer och även små korta texter att läsa medan degen jäser eller kakan är i ugnen.

– Det finns allt från marmelad och bröd till glass och tårtor i boken, säger författaren.

Alla recept som finns i boken har Åsa-Pia givetvis provbakat – vilket såklart tagit en hel del tid. Hennes intresse för bakning har alltid funnits där och hon berättar att hon är uppvuxen med en mamma som alltid bakade mycket.

Artikeln har tidigare publicerats i sin helhet i papperstidningen och e-tidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.