Åtalas för förtal på nätet

Vårgårda

En kvinna åtalas för grovt förtal efter ett inlägg som hon gjorde på Facebook under fjolåret.

Det var under början av fjolåret som den nu åtalade kvinnan i en grupp på Facebook publicerade en skärmdump vilken innehöll en bild av sexuell art på en person, vars namn även framgick av publiceringen.

I sin gärningsbeskrivning menar åklagaren att uppgiften som publicerades var sådan att den kunde förväntas peka ut målsägaren som klandervärd i sitt levnadssätt, eller att uppgiften på annat sätt kunde utsatta målsägaren för andras missaktning.

Åklagaren menar att brottet ska bedömas som grovt med tanke på innehållet i publiceringen, och det stora spridning som inlägget fick. Som en följd av publiceringen åtalas kvinnan även för brott mot personuppgiftslagen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.