Bättre rik och frisk än fattig och sjuk

Alingsås

Ja, så skulle man väl kunna sammanfatta Daniel Filipssons bedrövliga svar i den intervju som publicerades i Alingsås Tidning den 30 december och som handlade om tiggare.

En första fråga Filipsson, var du aldrig närvarande på lektionerna i skolan när man talade om medmänsklighet, empati, solidaritet och människokärlek? Skolkade du då eller brydde du dig helt enkelt inte.

Dina helskarpa analyser om tiggarnas situation lät så här. ”sannolikt en ganska stor del av människorna som tigger är offer”, ”en ganska stor del av människorna som tigger är offer för människohandel och misshandel, utnyttjas och får tigga för andra”.

Angående kriminalisering säger Filipsson, ”jag tror att man lättare kommer till bukt med problemet då”. Sedan fortsätter du, ”Om Sverige skulle förbjuda tiggeri så skickar man en signal till omvärlden, och framförallt Öststatsländerna om att det är förbjudet”.

Sedan erkänner han, ”jag uttalar mig som amatör”, Va, vem kunde tro det Daniel? Han avslutar med att säga, ”jag har gjort samma process som mitt parti”.

Den partipiska som socialdemokraterna alltid har anklagats för finns tydligen i ännu högre grad i moderaterna. För någon egen vilja det har vårt kommunalråd tydligen inte. Hela intervjun präglas av människoförakt och att det är bättre att vara rik och frisk än fattig och sjuk.

Filipsson vill förbjuda tiggare, jag skulle vilja förbjuda vissa politiker att vara politiker. Hela intervjun präglas av ord som ”tror”, ”sannolikt”, ”ganska”, och så vidare. Filipsson har ju inte en aning om vad som är sant eller falskt. Flum och svammel kallas sådant.

Det enda Filipsson är ärlig i och vet bestämt det är när han konstaterar att han är en amatör, jo på de flesta områden. Det tyder väl slöseriet med skattepengar på under 2017 som högste politiske ledaren verkar rycka på axlarna åt.

Ja herregud, bevara oss för vad som väntar alingsåsarna 2018 med tanke på hur Filipsson avslutade 2017 med denna intervju och hur politikerna i Alingsås med kommunalrådet i spetsen slösade bort 60-70 miljoner det gångna året.

Året har ju börjat bra med ett skadeståndskrav på kommunen på 125 000 kronor redan första dagen. Avslutningsvis så trodde jag väl aldrig att jag skulle ge en ros till Stefan Svensson, KD, men det får han efter sina uttalanden angående Filipssons artikel i Alingsås Tidning den 3 januari.

  • Jan Jonsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.