Foto: Urban Kärvling
SAMLING VID BÖNELÅDAN. Brita Blomdahl, pastor Equmeniakyrkan Eggvena, Rensvist, Tåstorp och Lagmansholm, Tomas Arvidson, pastor, Equmeniakyrkan Ljurhalla, Lars-Gunnar Sandberg, Pingstkyrkan och Esbjörn Särdquist, kyrkoherde i Vårgårda pastorat.

Bönevecka med bönelåda

Vårgårda

På måndag inleds årets bönevecka. I Vårgårda har de arrangerande kristna samfunden satt upp en ekumenisk bönelåda vid Kyrkans hus/Centrumkyrkan, där vem som helst kan lägga en lapp med förslag på vad man ska be för.

– Böneveckan är en stark och fin tradition. Över hela världen förenas alla kristna, säger Esbjörn Särdquist, kyrkoherde i Vårgårda pastorat.

I Vårgårda är det Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan och Pingstkyrkan som gemensamt arrangerar veckan.

Böneveckan är världens största ekumeniska manifestation som genomförs samtidigt i cirka 75 länder.

Materialet för Böneveckan för kristen enhet 2018 har utarbetats av en ekumenisk grupp i Karibien. Detta präglar utformningen av innehållet med temat Guds hand leder oss. Kristna i Karibien från olika kyrkotraditioner ser idag hur Guds hand grep in för att göra slut på slaveriet. Det är en gemensam erfarenhet av att Guds frälsningshandlande leder till frihet.

Bönelåda

Initiativet till att sätta upp bönelådan kommer från Brita Blomdahl, pastor Equmeniakyrkan Eggvena, Rensvist, Tåstorp och Lagmansholm.

– Bönelåda är inget nytt. Vi hade en under Vårgårda Möte. Jag tror att bön förenar människor även om man inte har en så tydlig tro,
säger hon.

Bönelådan töms på förmiddagen lördagen den 20 januari.

Britta Hermansson

Under veckan kommer två gäster att medverka. Onsdag den 17 är det Uppmuntran av bönetjänst i Equmeniakyrkan Asklanda-Ornunga med prästen Birgitta Sjöström-Aaasa och fredag den 19 medverkar Britta Hermansson, känd från Vårgårda Möte, i ”Guds hand leder oss” i Equmeniakyrkan Vårgårda.

Böneveckan avslutas med tre gemensamma gudstjänster i Equmeniakyrkan Ljurhalla, Equmeniakyrkan Storsjöstrand och Kullings-Skövde kyrka.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.