Foto: FOKUS HERRLJUNGACarl-Olov Holmström i näringslivsbolaget Fokus Herrljunga har anledning att vara glad.
Foto: FOKUS HERRLJUNGA
Carl-Olov Holmström i näringslivsbolaget Fokus Herrljunga har anledning att vara glad.

Bra tillväxt i Herrljunga

Herrljunga

Herrljungas näringsliv har fjärde bästa tillväxten i Västra Götaland. Det visar företaget Synas undersökning, som de i år gjort för elfte året i rad.

Syna, som är Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag, mäter tre olika variabler hos alla aktiebolag i Sverige. Detta för att se hur företagens tillväxt har förändrats mellan de två senaste boksluten.

I undersökningen tittar Syna på ökat antal anställda, om företaget gått med vinst och om de haft en omsättningsökning på över fem procent. Av dessa siffror skapas ett tillväxtindex som gör att företagen i ett län kan jämföras med varandra.

Bra i Vårgårda

I Västra Götalands län finns 49 kommuner. Undersökningen visar att tillväxten inte bara varit bra i Herrljunga. Även Vårgårda placerar sig bra och hamnar på plats nummer sex i länet. Alingsås får en mer blygsam placering och med sin 34:e plats.

Tre-i-topp i Västra Götaland är: 1. Karlsborg, 2. Ale, 3. Lilla Edet. De kommuner i länet, där det lokala näringslivet haft sämst tillväxt är: Lysekil (plats 47), Strömstad (48) och Åmål där företagen haft lägst tillväxt. Åmål hamnar på 49:e och sämsta plats i länet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher