Dags för besparingar i kommunen

Alingsås

Nu sätts besparingarna i verket där ute i kommunens olika verksamheter och det tycks vara de svaga som får ta smällen, till exempel barn som har oturen att ha typ dyslexi eller annan nedsättning. Vi har länge vetat att kommunen har stora minus i sin ekonomi och då främst inom barn och ungdom. Varför vet säkert alla men det intressanta är ändå att de styrande politikerna motsätter sig en mindre skattehöjning och istället låter de som redan har det tufft få ta den stora smällen. Så oerhört fult av Alingsås politiker att ställa två svaga grupper emot varandra, ni bäddar verkligen för ett ökat röstantal för partiet på yttersta högerkanten. Hoppas dock att människor ser igenom detta och inser att Alliansen med Moderaterna i spetsen väljer att prioritera redan välbeställda grupper istället för att satsa inom skolan. Detta kommer att visa sig om några år när dessa barn inte har fått den tid och hjälp de behöver i skolan och tyvärr hamnar i utanförskapet , kanske till och med blir brottslingar på grund av brist på annat. Hur ska ni göra med detta? Alliansen som talade så illa om det så kallade utanförskapet som ni ansåg att socialdemokraterna låg bakom. Nu är det ni som som ökar på denna gruppering som hamnar utanför samhället. Alla skolor ska tyvärr spara in stora pengar och alla kommer att drabbas mer eller mindre, det är väldigt tyst om detta. Filipsson borde förklara hur de tänker.

  • Mj
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.