FOTO: MIKAEL SVENSSON
FOTO: MIKAEL SVENSSON

Dags för en riktig klassiker

Fotboll

Intresset för klassiska Sparbanken Cup är fortsatt stort.
I den 35:e upplagan som avgörs i Vårgårda på lördag deltar 16 lag.

– När jag var på Serneke Cup i Alingsås i december fick jag förfrågningar från flera lag, och det märks att vår turnering är populär. Att den ligger väldigt bra i tiden, efter lite jul och nyårsledighet, tror jag spelar in. Lagen börjar bli sugna på att dra igång igen, säger Gerhard Ohlsson i Hols IF:s arrangörsstab.
Upplägget som sådant är samma som 2017, vilket innebär fyra fyrlagsgrupper. De två bästa i respektive grupp tar sig vidare till kvartsfinal.

Noterbart är de 16 lagen är identiska med fjolårsupplagan.
– Jag tycker alla grupper ser intressanta ut, och vi får hoppas att några av lagen som spelar i lägre divisioner kan skrälla till. Just det faktum att straffar inleder matcherna ger turneringen som alltid en extra krydda, säger Gerhard Ohlsson.
Sparbanken Cup avgörs med stora mål och nämnda handikappstraffar, vilket innebär att det sämre laget får en extra hockeystraff för varje division som skiljer mellan lagen.

Fem utespelare plus målvakt är det som gäller.
– Det brukar ju bli ganska välfyllt på läktaren i sporthallen, och vi hoppas givetvis att så även ska bli fallet i år, hälsar Gerhard Ohlsson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher