Foto: MIKAEL SVENSSON Amila Zuna och lagkompisarna möter Hallby.

”En otroligt viktig match”

Handboll

Det väntar en match för Alingsås HK som kommer definiera den fortsatta säsongen.
– Vi måste våga när det tajtar till sig i slutet, säger Morten Jensen inför ödesmatchen borta mot Hallby.

Damernas division II-serie är en väldigt upphackad historia där topp tre, Kroppskultur, Hallby och Alingsås står i särklass.
Därför blir mötena lagen emellan av extra betydelse då endast ett lag går upp och ett får kvala av de tre.
– Jag vet inte om man ska kalla det ödesmatch men det är en för tabellen otroligt viktig match, så är det. Det blir näst intill omöjligt att gå upp om vi inte vinner, konstaterar tränare Morten Jensen inför AHK:s möte med Hallby på bortaplan.

Hemma föll man med 21–24 sedan Hallby bland annat med framgång plockat bort målsprutan Liza Krantz med en punktmarkering.
Lärdomar som AHK tar med sig till Jönköping.
– Vi måste våga mer när det tajtar till sig i slutet än vad vi gjorde då. Ha näsorna mot mål och inte bara slänga iväg bollen till kompisen bredvid. Sedan hoppas jag inte vi får lika många domslut emot oss som senast, säger Jensen som också kan ta med sig positiva saker från förlusten:
– Starten var väldigt bra. Vi hade bra skytte från Liza och Josefin Ewerman var stark i defensiven. Hallby hade svårt med vårt 3-2-1-försvar och jag vill fortsätta trycka i andrafas som vi gjorde då.

Tyvärr får AHK klara sig utan Liza Krantz även i den här matchen.
– Det var strax före mötet med Hallby senast som hon fick ont i ryggen och Liza har inte kunnat spela de senaste matcherna. Hon är igång med lätt träning men är inte aktuell på lördag. Sedan finns det ett frågetecken kring Lina Svenssons knä. Hon har brosk som gör att det svullnar, men det ska vara någon fara för en förvärrad skada.
AHK hade hoppats få till en träningsmatch mot Baltichov inför helgen men så blev det inte.
– Dom drog sig tyvärr ur då dom kände att dom inte hade spelare nog för träningsmatch på onsdag och seriematch torsdag. Det är tyvärr skillnad på Hallby och Kroppskultur jämfört med lag som Country, som går handboll. Vi ville gärna få in lite tempo i kroppen, säger Morten Jensen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.