FOTO: MIKAEL SVENSSON
FOTO: MIKAEL SVENSSON

Fick med sig en poäng i omstarten

Ishockey

Alingsås Hockey såg till att en poäng stannade i Nolhalla när man startade om serien hemma mot Ulricehamn.
De andra två tog gästerna sedan man avgjort, 2–3, i sudden death.

Givetvis var det deppiga miner i hemmalägret efter en snöplig, men inte orättvis, förlust i extraperioden. Men Thomas Preifelt var ändå nöjd med vad fick se i sin första match som huvudtränare.

– Det är klart grabbarna är besvikna men jag är supernöjd med sättet vi spelar. Vi har ändå bara tränat på detta i två veckor och ändå får vi till det så bra. Vi hotar Ulricehamn om segern idag, där vi inte var nära dom i höstas. Att förlora på övertid är såklart trist men så är det ibland, och för oss var poängen vi fick med oss superviktig, säger Preifelt.

Efter den första perioden var det jämnt och mållöst lagen emellan. Kristoffer Köster hade Alingsås bästa chans när han kom helt ren från mittlinjen men missade mål.

I andra smällde det direkt bakom storspelande Robin Andersson. Först efter 1.08 genom Victor Lindman och sedan efter 3.05 från Dennis Landgren. Båda gångerna var Alingsås lite väl sugna på att gå framåt och missade markeringen bakåt.

Alingsås kom tillbaka, fick in en reducering genom Kristoffer Köster och avslutade perioden starkt. Men i tredje såg det länge ut som att Ulricehamn skulle ta hem tre poäng. Då tog Alingsås time-out, gick ner på spelare och forcerade in kvitteringen.

André Magnusson hette målskytten som tog matchen till extraperiod. Där var Ulricehamn klart starkare och när Anton Netterberg krutade in 2–3 från blå var det logiskt.

– Hela laget ska ha all heder för det dom gör på isen idag. Jag är nöjd, det känns som att vi vann en poäng mer än något annat, säger Thomas Preifelt.

Läs mer om matchen i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher