Fler gripna efter skjutning

Alingsås

Flera personer har gripits efter veckans skjutning på Noltorp – polis beskriver gärningen som en ”intern uppgörelse”.

Den man i 20-årsåldern som misstänks ha skjutit en man på Noltorp under onsdagsmorgonen är fortsatt anhållen.

Den gripne mannen, vilken själv ska ha blivit utsatt för misshandel, vårdas fortfarande på sjukhus. Hans tillstånd är inte livshotande.

– Vi har ytterligare två personer anhållna för skyddande av brottsling, säger Mats Axelsson, chef för Alingsåspolisens enhet för grova brott.

På grund av det känsliga utredningsläget vill polis inte gå in i detalj och kommentera utredningen.

– Det är inte uteslutet att vi kan komma att gripa fler personer, säger Mats Axelsson. Polis är övertygade om att brottsplatsen är den lägenhet på Noltorp där mannen i 20-årsåldern påträffades och greps.

– Vi har säkrat saker och spår där som gör att vi är övertygade om det, säger Mats Axelsson.

Om något vapen har tagits i beslag under utredningens gång vill polisen inte kommentera. Inte heller vill de avslöja om det finns boende i området som har hört någon skottlossning vid tidpunkten för gärningen.

Klart är att det har varit mycket folk i omlopp där skjutningen ska ha skett.

– Det handlar om en intern uppgörelse mellan personer i olika grupperingar, säger Mats Axelsson som uppger att det veckan innan skjutningen har rått en ”infekterad stämning” mellan personer i grupperingarna.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher