Foto: Filip Landqvist
NEDSKRÄPAD RINK. Isbanan i Herrljunga var rejält nedskräpad med både glaskross och fyrverkerirester efter nyårsnatten
Foto: Filip Landqvist
NEDSKRÄPAD RINK. Isbanan i Herrljunga var rejält nedskräpad med både glaskross och fyrverkerirester efter nyårsnatten

Glaskross och nedskräpning på rinken

Herrljunga

Ännu en ideell förening i Herrljunga har drabbats av skadegörelse. Massvis av fyrverkerirester och krossade glasflaskor blev kvar efter nyårsnatten på isbanan i Herrljunga.

– Det är för jäkligt. Det måste varit personer med gott om pengar som varit här och svinat för det är fyrverkerier för säkert flera tusen kronor. Men det är inte det värsta för det är ju all glasskross som man måste plocka för hand, säger Gunnar Ingvarsson från isbaneföreningen som var på plats vid isbanan och städade upp tidigare i veckan.

AT har tidigare skrivit om fotbollsplanen i Herrljunga och isbanan i Annelund som blivit utsatt för skadegörelse. Då har det varit bilar, alternativt a-traktorer, som sladdat. I det här fallet rör det sig om nedskräpning.

– Det är väldigt tråkigt. Vi är ju ett gäng frivilliga gubbar som sköter om det här, säger Gunnar Ingvarsson.

Många ungdomar

Isbanan ligger bredvid Altorpskolan och många skolungdomar brukar använda den till att spela fotboll och anat under skoltid vilket gör att det är än viktigare att hålla banan ren från glasbitar och skräp. Det är inte kommunen som driver och sköter om isbanan utan det görs helt ideellt. Händelsen har inte polisanmälts.

– Jag kände att det inte var någon mening med det. Det var bättre att bara bita ihop och åka dit och städa upp det, säger Gunnar Ingvarsson. 

I måndags kväll publicerade isbaneföreningen ett inlägg på Facebook som fick många delningar. Där skrev de att man hade en present att ge bort.

Presenten var en en sopsäck med skräp från rinkens insida och man ville få hjälp att finna ägaren av den så man kunde ge tillbaks den till dess rättmätiga ägare. Ännu har ingen kommit för att hämta presenten.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher