Skiss: Alingsås kulturhus
NYTT INSLAG I GATUBILDEN. Här kommer statyn Med handväskan som vapen att placeras.

Här ska statyn stå

Alingsås

Åmanska parken. Det blir den nya hemadressen för Susanna Arwins omdebatterade skulptur Med handväskan som vapen. Men exakt när damen kommer på plats är än så länge oklart.

Det var i oktober som kultur- och fritidsnämnden tackade ja till att ta emot statyn Med handväskan som vapen, som donerats till Alingsås kommun av Nudie Jeans-grundarna Maria Levin, Joakim Levin och Palle Stenberg.

– Anledningen att det inte hänt så mycket sedan dess är att det inte var så enkelt att bara ge bort en sak. Det handlar om skattefrågor och annat, berättar Mattias Norström, utställningsproducent i Alingsås konsthall.

Klart är dock alltså att det är Åmanska parken som blir statyns nya hemadress. Men när alingsåsarna kommer kunna beskåda konstverket på plats är inte helt klart.

– Det kan bränna till och bli snart! Jag slutar mitt vikariat här i Alingsås konsthall den 1 februari och vill helst se att detta fullföljs. Men att installera statyn är väderberoende, och det kanske också är trevligare med en avtäckning längre fram i vår – kanske till internationella kvinnodagen 8 mars?, säger Mattias Norström.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.