Hett efterlängtad trea för Alingsås

Ishockey

Alingsås Hockey hade inte tagit en trepoängare sedan i slutet av november, då mot Tibro.
På söndagen var det dags igen, återigen mot Tibro, när man vann med 5–3.

Hemmalaget tog tre mycket efterlängtade poäng och det efter en av säsongens allra bästa insatser.

– Helt underbart! Vi föll tillbaka i lite gamla synder en stund idag men lyckades vända på det och spelade riktigt disciplinerat hela tredjeperioden. Men det krävdes några utskällningar, säger en mycket lättad Thomas Preifelt.

Alingsås visade redan från första nedsläpp att tre poäng var huvudfokuset och anföll med mycket folk, forecheckade framgångsrikt och skapade chanser. Anton Hammarstrands 1–0 efter fem minuter var helt på sin plats.

Men Tibro fick en biljett in i matchen när Victor Wänghult tappades bort i slottet och ett stenhårt slagskott betydde 1–1. Några minuter senare gjorde gästerna även 1–2 när Jesper Gunnar, lite turligt, fick en sargretur precis framför sig för öppet mål.

Hemmalaget var dock långt ifrån uppgivna. Det fina spelet fortsatte i andra perioden och Viktor Wåhleman, bäst på isen, gjorde 2–2 efter 9.11. Då började de gamla synderna, som Thomas Preifelt pratade om. Pucktappen började dugga tätt och en blunder av Christoffer Brunberg friställde Elias Karlsson till 2–3 med 38 sekunder kvar av perioden.

Joel Sjöstrand skulle dock, via ett bra powerplay-mål, kvittera innan sista pausen och i tredje avgjorde Alingsås matchen. Först genom 4–3 från Luka Vukoja på grym assist av Hampus Klozz och sedan 5–3 när Kristoffer Köster skyfflade in en backhand.

Resten av matchen spelade Alingsås behärskat, gediget och disciplinerat. Tibro skapade inga jätteheta lägen, det gjorde istället hemmalaget men målskörden stannade vid fem och poängskörden vid tre.

– Jag tror den här segern betyder jättemycket för oss. Vi är fortfarande sist men fick poängen med oss och vet att vi kan, nära alla gör det vi ska göra. Men det gäller att vara disciplinerade hela tiden, säger Thomas Preifelt.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.