• FOTO: Urban Kärvling
    RIKSKÄNDISAR. Hjalmar och Hugo i sin nya bil, med pappa Simeon (som styr bilen via fjärrkontroll) och mamma Caroline.
  • Foto: @polisenalingsas
    INSTAGRAMBILDEN. Områdespolis Emma Ramberg samtalar med de unga bilförarna. Nyheten blev en viral succé och sperds i riksmedia.

Hugo och Hjalmar blev rikskändisar

Vårgårda

Treårige Hugo och hans snart tvåårige lillebror Hjalmar stoppades i lördags av polisen när de kom körande i sin nya bil.
– När polisen satte på blåljus och stannade dem tyckte killarna att det var spännande, säger pappa Simeon Nordberg.

Det blev en annorlunda lördagspromenad för familjen Nordberg när de gick längs Centrumgatan i Vårgårda. Killarna satt i sin lilla bil och mamma Caroline och pappa Simeon promenerade bakom dem. Simeon styrde bilen via fjärrkontrollen.

Områdespoliserna Emma Ramberg och Sofie Pettersson var ute och patrullerade. När de fick se killarna sittande i sin bil tyckte de att de såg så härliga ut. De slog på polisbilens blåljus och stannade killarna.

– Hugo och Hjalmar gillar polisen. De tyckte det var mycket spännande att polisbilen kom, säger Simeon.

Efter det att poliserna haft en pratstund med killarna, fick de var sin reflex som såg ut som en polisbil.

När AT träffade pojkarna på måndagsmorgonen var de mycket stolta över reflexerna. De visade också upp sin bil, som är en riktig ”värstingbil”, med massor av finesser. Ratt, gaspedaler, musikanläggning där man kan koppla in Spotify om man vill och inte minst en tuta som låter. Det gav killarna prov på när de gled fram i sin Volvo XC 90.

– Det är nog tur att det är jag som styr, sa pappa Simeon med ett leende.

Poliserna la ut en bild på Instagram och skrev några rader om att de stoppat de unga bilförarna. Nyheten spred sig snabbt på nätet och har blivit en viral succé. Riksmedierna nappade, så historien har publicerats i bland annat GT/Expressen, Aftonbladet och Mama.nu.

– Vi är förvånade att bilden väckt så stor uppmärksamhet. Vi kunde inte drömma om den spridning och det mottagande som den fått, säger Emma Ramberg och Sofie Pettersson.

Läs mer i tisdagstidningen

  • Uppskattar polisen
  • En julklapp
  • ”Lovvärt initiativ”
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.