IBK avgjorde i tredje perioden

Innebandy

På lördagen var det dags för IBK Alingsås att starta vårdelen av säsongen, och man gjorde det med match borta mot Zenith.

Trots att IBK kom till match som serieledare, var det Zenith som träffade rätt inledningsvis. Man var uppe i ledning 3–0 innan IBK kom in i matchen via mål från Jonas Similä och Rikard Stenbäcken till periodpaus 3–2.

Även efter andra perioden var det jämnt men det var IBK som hade tagit över greppet om matchen. Två mål från Rasmus Gabrielii och ett vardera från Hugo Erlandsson, Joakim Andreasson och Kevin Keijsner innebar ledning med ett mål inför sista perioden.

Väl där avgjorde IBK på bara några minuter. Från Rikard Stenbäckens 6–8 efter 9.22 fram till Jonas Similäs 6–13 tog det bara sex minuter och Zenith var ett slaget lag. Kevin Keijsner, Alexander Johnsson, Johan Ekenberg och återvändade Patrik Sernelid gjorde övriga mål.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher