Foto: STEFAN SAMUELSSONMISS RÄTTAS TILL. En extrabuss på linje 561 från Ingared till Alingsås drogs in men sätts åter in i trafik.
Foto: STEFAN SAMUELSSON
MISS RÄTTAS TILL. En extrabuss på linje 561 från Ingared till Alingsås drogs in men sätts åter in i trafik.

Indragen buss går igen

Ingared

Ett missförstånd hos bussbolagen ledde till att en skolbuss mellan Ingared och Alingsås drogs in i början av vårterminen. Det blev så trångt att barnen tvingades stå.
Nu har missen rättats till.

– Min dotter upplever att det ofta är trångt på bussarna. Vissa morgnar har det varit väldigt svårt att få sittplats, säger en förälder som AT har varit i kontakt med.

På tisdagsmorgonen svimmade dottern till och med när hon stod i bussen. Situationen har inte blivit bättre av att en buss dragits in på en av morgonturerna från Ingared till Alingsås.

Bakgrunden är att bussarna, som går i linjetrafik, också är skolbussar. På morgnarna när många elever åker in till Alingsås sätts extrabussar in för att alla ska få plats.

Buss 561 har en sådan förstärkningsbuss vid avgången 7.18 från Ingared, på tisdagar till och med två extrabussar, och vid avgången 8.18 har det varit en förstärkningsbuss, alltså totalt två bussar.

Men till den här terminen togs extrabussen klockan 8.18 bort av Vårgårdabuss, som kör linjen, eftersom den inte var inlagd i beställningen från Västtrafik efter det senaste tidtabellskiftet i december.

Beställningen går via Bivab, som är ett gemensamt bolag för flera mindre bussbolag i kontakten med Västtrafik. När AT ringer till Stefan Hansson, avtalsansvarig på Bivab, och frågar om den indragna extrabussen blir han konfunderad.

Några timmar senare har han kollat upp saken och förklarar att det har uppstått ett missförstånd någonstans.

– Det är en miss av oss helt enkelt i samband med övergången till ny tidtabell. Den förstärkningsbussen ska gå och gör det från och med onsdag morgon, säger Stefan Hansson, som dock inte har fått veta hur eller varför missen gjordes.

– Behövs det en förstärkningsbuss brukar det inte vara något problem, tillägger han.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher