Kommunen säger upp ABC-medarbetare

Alingsås

De två medarbetarna vid Alingsås Business Center som varit avstängda har nu sagts upp. Det bekräftar facket Vision för AT. Förbundet yrkar på ett allmänt och ekonomiskt skadestånd till medlemmarna.

I samband med att revisionsföretaget EY:s, Ernst & Young, granskning av Alingsås Business Center, ABC, presenterades i november inleddes arbetet med att säga upp kommunens näringslivschefen Magnus Thordmark, och ytterligare två medarbetare vid ABC stängdes av.

”Båda tyvärr uppsagda”

Dessa har nu sagts upp, enligt uppgift från fackförbundet Visions ordförande och huvudskyddsombud i Alingsås Kristina Timdahl.

– Båda är tyvärr uppsagda. Vision har i dag (läs: onsdag) skickat en ogiltighetsinvändning till kommunen gällande uppsägningarna, både via mejl och brevledes, vilket innebär att vi ogiltighetsförklarar uppsägningarna. Och i samband med detta yrkar Vision på ett allmänt och ekonomiskt skadestånd till våra medlemmar, säger hon till AT.

Hur vanligt är det att en kommun hanterar avstängningar och varsel eller uppsägningar på det här sättet?
– Jag har själv aldrig varit med om detta under mina år som facklig i Alingsås kommun, så jag kan inte uttala mig om detta, säger Kristina Timdahl.

AT kunde nyligen berätta om att fackförbundet Sveriges ingenjörer tagit strid för sin medlem Magnus Thordmark.

AT har försökt att nå kommundirektör Susanne Wirdemo och Malin Helltén, kommunikations- och marknadsföringschef på kommunen, utan att lyckas.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.