Kvinnan åtalas – lämnade felaktiga uppgifter till polis

Alingsås

En 21-årig kvinna åtalas för falsk tillvitelse efter misstankar om att hon lämnat felaktiga uppgifter till polis när hon anmälde en våldtäkt.

Det är snart två år sedan som den i dag 21-åriga kvinnan anmälde att hon blivit våldtagen av en man i Alingsås. För polis berättade kvinnan bland annat att hon blivit fasthållen av mannen, och att han slagit henne över ena benet. Kvinnan kunde också visa upp ett blåmärke på sitt lår.

Friades från våldtäkt

Utredningen resulterade i att mannen ställdes inför rätta åtalad för våldtäkt. Han nekade till brott, men medgav att han och kvinnan haft samlag. Mannen tillbakavisade att det förekommit något våld. Hans uppfattning var också att kvinnan ville ha intimt umgänge med honom. Tingsrätten valde att fria mannen från misstankar om brott.

Slog sig själv

Under rättsprocessen framkom uppgifter om att kvinnan inte lämnat helt korrekta uppgifter till polis när hon anmälde mannen för brott. I efterföljande förhör har 21-åringen medgett att mannen inte höll fast henne som hon tidigare har beskrivit. Hon har även medgett att det blåmärke som hon visat upp inte kommer från våld som mannen har använt, istället har hon själv slagit sig med knytnävsslag på låret.

Villa ha medlingssamtal

Kvinnan som nu åtalas nu för falsk tillvitelse har erkänt brott. Hon har förklarat sitt agerande med att hon mådde dåligt vid tidpunkten, och att gamla händelser kom ikapp henne. Hon menar att avsikten inte var att göra mannen illa. I förhör har 21-åringen önskat att medlingssamtal sker mellan henne och mannen så att hon kan tala om varför det blev som det blev.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher