FRAMGÅNGAR. Sanna Lenken är både nominerad till en Guldbagge och till kortfilmspriset Startsladden. Foto: Moritz Schultheiss
FRAMGÅNGAR. Sanna Lenken är både nominerad till en Guldbagge och till kortfilmspriset Startsladden. Foto: Moritz Schultheiss

Lenken Guldbaggenominerad

Alingsås

Alingsåsfödda regissören och manusförfattaren Sanna Lenken är nominerad till en Guldbagge för sin kortfilm Nattbarn. Hon är dessutom en av de nominerade till filmpriset Startsladden.

Förrförra året var Sanna Lenken nominerad till hela fem baggar, för sin långfilmsdebut Min lilla syster. Och nu syns alltså hennes namn återigen bland de nominerade till det prestigefyllda filmpriset. Den här gången i kategorin Bästa kortfilm.

Nattbarn, som handlar om tonårstjejen Iggy som utforskar sin sexualitet, är skapad utifrån Hanna Gustavssons serieroman med samma titel, som gavs ut 2013.

Övriga nominerade i kategorin Bästa kortfilm är Min börda av Niki Lindroth von Bahr och Studio 5 av Maximilien Van Aertryck och Axel Danielson.

Utöver Guldbaggenomineringen är Sanna Lenken även aktuell som en av de nominerade i  2018 års upplaga av Göteborg Film Festivals kortfilmstävling Startsladden. Där ställer hon upp med titeln Konstnären får barn, i vilken hon frågar sig vad som händer med konstnären när hennes kropp helt plötsligt arbetar för någon annan, någon som är så mycket större än konsten.

Guldbaggegalan äger rum den 22 januari, medan vinnaren av Startsladden koras vid en prisceremoni den 28 januari.

Läs en intervju med Sanna Lenken i papperstidningen nästa vecka.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher