Foto: JENNY SCHAGERLIND
INTE BARA SNACK. Madelene Smok har startat en namninsamling för att rädda bion kvar. Över 700 Vårgårdabor har skrivit under. "Nu tror jag att berörda politiker förstår att vi verkligen bryr oss, att det inte bara är snack", säger Madelene.
Foto: JENNY SCHAGERLIND
INTE BARA SNACK. Madelene Smok har startat en namninsamling för att rädda bion kvar. Över 700 Vårgårdabor har skrivit under. "Nu tror jag att berörda politiker förstår att vi verkligen bryr oss, att det inte bara är snack", säger Madelene.

Nu slåss de för sin bio

Vårgårda

Nu slåss Vårgårdaborna för sin biograf. Över 700 personer har skrivit under på att de vill ha Rialto kvar.
Madelene Smok, som startade namninsamlingen, är överväldigad av responsen.

– Får vi in 50-60 namn är det väl bra tänkte jag först. Jag är så sjukt stolt över Vårgårdaborna, säger hon. Madelene Smok är själv en trogen biobesökare och ser film hos Rialto i Vårgårda fem-sex gånger om året.

– Den är så mysig! Man sitter skönt och det är en bra lutning så att man ser bra överallt, även om man hamnar bakom någon lång person.

När Madelene fick höra att biografen var hotad blev hon upprörd.

– Jag vill inte lägga mig i konflikten med grannarna. Det jag bryr mig om är att det inte verkar ha gått riktigt till väga på kommunkontoret. Det verkar vara ett handhavandefel av kommunen, som fortfarande inte kommit igång med detaljplanearbetet.

Nyligen bestämde sig Madelene för att agera. Hon skrev ett inlägg på Facebook om att hon tänkte starta en namninsamling. Ett inlägg som snabbt fick över 120 lajks och många kommentarer.

– Jag kan inte bara gå och gnälla på saker i samhället och inte göra något, resonerar Madelene som har samlat in namn både på nätet och på sin mottagning på Kungsgatan, Team Maddes.

– Igår lämnade jag in 622 namn i kommunhuset. Jag trodde att jag var färdig men bara idag (onsdag) har vi fått in 80 namn till. Nu siktar vi på 1000!

Läs mer i torsdagstidningen

  • Avslutas på lördag
  • ”Oddsen 50/50”

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher