Arkivbild: JENNY SCHAGERLIND
LOVAR BÄTTRING. Malin Büllimg, kommunens kommunikatör, lovar att hemsidan ska ses över och bli bättre.
Arkivbild: JENNY SCHAGERLIND
LOVAR BÄTTRING. Malin Büllimg, kommunens kommunikatör, lovar att hemsidan ska ses över och bli bättre.

Nya hemsidan ska bli bättre

Herrljunga

För snart två månader sedan lanserade Herrljunga kommun sin nya hemsida. Snygg men svårnavigerad, tycker en del användare.
Nu ska kommunen se över sidan och göra en del justeringar.

Inför lanseringen den 29 november var kommunens kommunikatör Malin Bülling förväntansfull och optimistisk. Att den nya hemsidan nu har fått en del kritik tycker hon ändå inte är så konstigt.

– Det är en såpass stor förändring vi har gjort, hade det inte kommit några synpunkter hade jag blivit förvånad.

Reaktionerna har främst handlat om att det ska vara svårt att navigera på hemsidan, framför allt på avdelningen kommun och politik. Kommunala rapporter och styrdokument tillhör det mest besökta på hemsidan och Malin Bülling lovar att strukturen ska ses över och att småjusteringar kommer att göras.

Kan det vara så att ni har tänkt mer på utseende än på funktion när sidan utformades?
– Nej, det tror jag inte men utseende och navigation hör ju ihop. Att en del tycker strukturen är komplicerad tar vi med oss. Det ska inte vara för många undersidor. Ambitionen är att det ska krävas så få klick som möjligt.

Samtidigt påpekar Malin Bülling att sidan också har fått beröm, och att det tar tid innan man lär sig hitta på en ny sida. Därför kommer kommunen att avvakta med en del justeringar.

Läs hela artikeln i torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher