Foto: HELGE GUSTAFSSON
Erik Samuelsson, i mitten, är inte längre anställd av föreningen Gräfsnäsparken.

Oklart om miljonprojekt

Gräfsnäs

Det är oklart hur Leaderprojektet Upplevelseområde Kvarnabo-Gräfsnäs ska drivas vidare. Projektet har fått nästan en miljon kronor i EU-bidrag men inte kommit så långt ännu.

Leaderprojektet ska ta ett helhetsgrepp om trakten och utveckla aktiviteter som tar vara på de möjligheter som finns här. Bland annat finns planer på en ångbåtsbrygga i Kvarnabo.

Projektet blev godkänt i somras men det var först i slutet av året som det formella klartecknet om pengarna kom från Jordbruksverket.

Kruxet är nu att det är föreningen Gräfsnäsparken som står för projektet. Den förlorade vid årsskiftet sitt uppdrag att sköta parken och Alingsås kommun har dessutom valt att samarbeta med en ny förening kring parkens utveckling.

Erik Samuelsson har varit anställd av föreningen Gräfsnäsparken, en anställning som nu upphör.

– Det är oklart i vilka former Leaderprojektet ska arbeta vidare, säger han.

Senare i januari ska föreningen Gräfsnäsparken ha årsmöte. Då kanske det klarnar hur det blir med det här projektet.

En av delarna i projektet är att Gräfsnäs i år ska vara med i friskvårdssatsningen Hitta ut. En del av EU-pengarna är öronmärkta för att göra en karta.

Läs mer i torsdagstidningen:

  • Föreningshuset kan återuppstå

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.