Foto: MIKAEL SVENSSON
Foto: MIKAEL SVENSSON

Platt fall för AHK i Estrad

Handboll

Alingsås HK:s juniorer fick sämsta tänkbara start på steg 3 när man föll mot Kungälv HK. 16–19 (11–11) slutade matchen i Estrad. 

– Vi vänder ju näsorna bort från målet och släpper vidare bollen till närmaste lagkompis. Då är det svårt att spela handboll och producera framåt. Sen påverkar det ju oss när Moberg Andersson (William) får kliva av knäskadad tidigt i matchen, säger Torbjörn Johansson i lagledningen. 

Hemmalaget såg ut att ha kopplat ett litet grepp om matchen i slutet av första halvlek, när man ledde med tre bollar (10–7). Men ett starkt kämpande Kungälv gav sig inte, och kunde gå ikapp till 11–11 före pausvilan. Kvitteringen kom för övrigt med bara sekunder kvar till eld upphör genom Buster Bengtsson. 

I andra halvlek kunde Kungälv, stärkta av den fina avslutningen på första, ta hand om taktpinnen. Med hemmalagets Tui Seebunmee på botbänken gjorde man både 11–12 och 11–13. William Andersson Moberg reducerade förvisso till 12–13 på straff, men det var gästerna som var lite hungrigare.

Kungälv släppte sedan inte AHK närmare än två bollar, trots att hemmalaget hade gott om chanser att krypa närmare. Man fick chansen mycket tack vare Pontus Axelssons målvaktsspel som var klart godkänt.

På tal om chanser så var exempelvis Alexander Regen helt ren från linjen två gånger om men missade. 

– Nu måste vi vinna båda matcherna i morgon (söndag). Det är såklart ett tufft läge, men vi har långt ifrån gett upp, säger Johansson. 

Som om inte förlusten i sig var nog får AHK klara sig utan William Andersson Moberg resten av helgen.

Alingsås nästa match spelas mot Silwing/Troja 09.00 på söndag förmiddag. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher