Polisen jagar narkotika på krogar

Alingsås

Flera personer fastnade i polisens narkotikainsats i Alingsås uteliv under julhelgen – och polis fortsätter arbetet mot droger i utelivet.

Det var under juldagen som polis rörde sig ute i Alingsås krogmiljö för att komma åt narkotikarelaterad brottslighet. Insatsen resulterade i att fem personer rapporterades för brott mot narkotikastrafflagen.

– Vi kommer att genomföra flera insatser i krogmiljö. Det är en av de saker som ligger längst upp på vår prioriteringslista, säger Niklas Lindroth, Alingsåspolisens narkotikasamordnare.

Något som har ökat i utelivet är användandet av kokain. Trenden har funnits runt om i landet under några år tillbaka, och det är något som avspeglar sig även i Alingsås. I vilken omfattning det förekommer narkotika på krogen är dock svårt att mäta.

– Under de senaste två tre åren har det ökat så mycket att vi har lagt märke till det i Alingsås, säger Niklas Lindroth, som menar att ett tecken på det är att småbeslagen av kokain har ökat under senare tid.

Läs mer i torsdagstidningen

  • ”Ökar risken för våld”

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.