Arkivbild: Patrik Skoglöw
AMMUNITION. Alingsåsarna lämnade ifrån sig över 400 kilo ammunition under vapenamnestin 2013.
Arkivbild: Patrik Skoglöw
AMMUNITION. Alingsåsarna lämnade ifrån sig över 400 kilo ammunition under vapenamnestin 2013.

Polisen tar emot vapen igen

Alingsås

Mellan den 1 februari och 30 april 2018 gäller en tillfällig vapenamnesti, vilket innebär att den som utan tillstånd har skjutvapen och ammunition kan lämna in det till polisen utan att straffas för innehavet.

Under den senaste vapen­amnestin, år 2013, tog polisen i Alingsås emot 183 vapen och drygt 400 kilo ammunition.

– Det kan nog bli ungefär samma siffror den här gången, och jag förutsätter att det precis som förra gången är en stor del jaktvapen. De flesta som lämnar in vapen är hederliga människor som vill göra rätt för sig, säger Stefan Lindroos, ansvarig för vapenamnestin i polisområdet Alingsås.

Amnestin gäller enbart skjutvapen och ammunition. Polisen kan inte ta emot sprängmedel eller andra explosiva ämnen. Amnestin gäller heller inte för knivar eller andra farliga föremål. Däremot omfattar amnestin föremål som ljuddämpare, pipor och lådor.

– På polisstationen i Alingsås finns en speciell ingång för den som vill lämna in vapen. Den som lämnar in vapen kan vara anonym och går helt fri från allt, så att säga. Inga frågor ställs, säger Stefan Lindroos.

Läs mer i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher