Foto: Katrin Niklasson
MAGISKT. Birgitta Westergren Lenken, evenemangs- och kulturstrateg, med konstnären Linda Spåmans tarotkort i handen. På bilden ses också Thereze Alström, utställningsproducent, Josefin Cowie,programansvarig, Mattias Norström, utställningsproducent, och Ylva Sillén, konstpedagog.

Siar om spännande kulturvår

Alingsås

Nytt år och chans till nya kulturupplevelser i Alingsås. Det återfinns hela 62 punkter i Alingsås kulturhus vårprogram.
– Det är ett brett utbud och vi hoppas förstås att folk strömmar till, säger Birgitta Westergren Lenken, evenemangs- och kulturstrateg.

Om bara några veckor, den 27 januari närmaste bestämt, är det vernissage för vårens utställning i Alingsås konsthall. Det är konstnären, serietecknaren, scenografen och spådamen Linda Spåman som där kommer bjuda in konstpubliken till sin magiska värld, fylld av livsbejakande och kolsvart humor.

– Den här gången kommer det bli en utställning som ger möjligheten att hänga i konsthallen, att sitta ner. Vi hoppas det bjuder in till att man tar med sin dagstidning upp till konsthallen, säger Mattias Norström, utställningsproducent.

Linda Spåman kommer även medverkar under den första Familjelördagen i februari, och även göra ett nedslag i Alingsås kulturhus under sportlovet. Familjelördagarna kommer precis som vanligt även bjuda på spännande föreställningar och en rad workshops.

– Familjelördagarna är populära. Vi har försökt skapa ett flöde så man kan gå en hel dag mellan våra olika rum, säger Birgitta Westergren Lenken. I

Alingsås museum pågår utställning Hem – Alingsås som hem, då och nu sedan i höstas, och den rullar på även i vår.

Läs mer i torsdagens papperstidning och e-tidning

  • Fredagsmys på Palladium
  • Superonsdagar
  • Bokcirklar
  • Flera författarbesök
  • Erik ”Eboi” Lundin kommer

Internationella kvinnodagen uppmärksammas ordentligt

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.