KNOCKADE SISJÖN. IBK Alingsås-forwarden Rikard Stenbäcken satte fem av lagets elva mål i dagens storseger. Foto: MIKEY LENNARTSSON.

Stenbäcken-show då IBK vann

Innebandy

IBK Alingsås krossade FBC Sisjön med 11–5 i division I.
Forwarden Rikard Stenbäcken stod för nästan hälften av hemmalagets mål i dagens storseger.

IBK Alingsås har rivstartat det nya året med två raka vinster.

Serieledarna grundlade dagens seger i Stadsskogshallen i mittakten med ett ryck från 3–1 till 8–3. Spelmässigt var matchen hyfsat jämn, men IBK Alingsås var mördande effektivt och vann till slut med förkrossande 11–5 anförda av en sylvass 33-årig forward.

Rikard Stenbäcken gjorde fem mål, varav flera i viktiga skeenden av tillställningen.

Hans första fullträff, som betydde 2–0, kom minuten efter att Joakim Andreasson öppnat målskyttet halvvägs in på den första perioden.

I den andra perioden satte Stenbäcken 4–2, och utökade ledningen till 6–2 precis efter att lagkamraten Jonas Similä suttit av en utvisning. Stenbäckens fjärde mål betydde 8–3 med tolv sekunder kvar till periodpausen, säkerligen mentalt tungt för gästande Sisjön. 

– Det känns som att vi återigen är starka mot slutet. Lite samma som mot Zenith (föregående match, reds anm.). Det är jämnt ett tag och sedan trampar vi ifrån, det visar på en stor bredd i laget. Det är många som kan gå in och spela och avgöra, säger IBK Alingsås spelande tränare Linus Sagré.

En skillnad är väl just effektiviteten. För de är med hyfsat spelmässigt, Sisjön?

– Ja, jag tycker också det. Vi straffar dem väldigt elakt ett tag då de gör lite misstag. 

Som tränare brukar man vilja framhålla kollektivet. Men Rikard Stenbäcken gör fem mål?

– Ja, det går inte att komma ifrån. Jag vet inte vad han håller på med i dag, riktigt. Det är helt otroligt. Stenbäcken i högform i dag, så är det. Och då kommer sådana mål, han är otroligt viktig för laget och gör de målen som vi behöver. 

Mål: Alingsås: Rikard Stenbäcken 5, Axel Malmgren 2, Jonas Similä, Joakim Andreasson, Hugo Erlandsson, Johan Ekenberg.

I AT på tisdag kan ni läsa mer om matchen i form av en intervju med Rikard Stenbäcken!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.