Stora delar av åtal i flytthärva ogillas

Alingsås

Stora delar av åtalen mot de sex personer som misstänks för brottslighet i en eller flera flyttfirmor ogillas. Tre män frias helt från misstankar om brott.

För en tid sedan ställdes sex män från Boråsområdet inför rätta, misstänkta för omfattande brottslighet inom ramen för en eller flera flyttfirmor som de varit involverade i.

Åtalet omfattade totalt 28 brottstillfällen under perioden 2015 till 2017. Det handlade bland annat om ett stort antal privatpersoner som känt sig tvingade att betala pengar för att komma åt sitt bohag, och personer – bland annat i Alingsås – som uppger sig ha betalat överpriser under falska förespeglingar om att pengar skulle betalas tillbaka i form av RUT-avdrag.

Huvudmisstänkt i härvan har en 31-årig man varit. Tingsrätten anser dock att bevisningen som åklagaren har presentera i stora delar är svag. Flera av offren har uppgett sig ha haft kontakt med en namngiven person, och åklagaren har menat att bakom det namnet döljer sig 31-åringen. Det är dock något som tingsrätten inte anser vara bevisat. Därmed ogillas också en stor del av åtalspunkterna.

Läs mer i tisdagstidningen

  • Tre fälls på några åtalspunkter
  • Så blir straffen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.