Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖM

Tar hjälp för att förbättra företagsklimatet

alingsås

Alingsås kommun tar hjälp av Svenskt Näringsliv för att förbättra det hårt kritiserade företagsklimatet. I ett utvecklingsprojekt ska Alingsås och fyra andra kommuner bland annat få stöd av framgångsrika före detta kommunpolitiker.

Satsningen presenteras i ett pressmeddelande på fredagen. Bakgrunden är att Alingsås har dalat rejält de senaste åren i Svenskt Näringslivs rankning av företagsklimat i landets kommuner. Placeringen i fjol blev 200 av 290.

Ändå befinner sig företagen här mitt i en högkonjunktur och nyföretagsamheten är stark. Men kommunen måste göra något för att vinna tillbaka företagarnas förtroende.

En av åtgärderna är alltså att samarbeta med Svenskt Näringsliv och Ale, Hofors, Nybro och Östhammar i ett utvecklingsprojekt, som ska bli starten på ett långsiktigt arbete och inledningsvis pågå under 2018.

Enligt pressmeddelande kommer det även att innehålla workshops tillsammans med företagen i kommunen för att sortera fram vilka frågor kommunen bör prioritera för att förbättra företagsklimatet. Utbildning för ledande tjänstemän ingår också.

Före detta politiker som varit framgångsrika i att driva kommunala näringslivsfrågor ska desssutom engageras som mentorer, för att skapa kontaktytor och agera bollplank.

Kommentarer och mer detaljer kommer i lördagstidningen

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.