Blandade och gav på bortaplan

Bowling

Team Alingsås kan se tillbaka på en helg där man knep två av fyra poäng på bortaplan. Förlust i Örebro mot jumbon Glam, 7–13, följdes upp med seger mot Kaskad, 13–7. 

– Tyvärr kom vi inte upp i nivå mot Glam, och det var flera av oss som presterade under normal standard. Samtidigt gjorde Glam det bra och förtjänade vinsten, säger lagledare James Gruffman om lördagens förlust. 

Inför den tredje serien hade dock Alingsås häng på hemmalaget (ställning 8–7). Men en svag fjärde serie av gästerna gjorde att Glam, där sex av åtta hemmaspelare slog över 230, avgick med segern.

Poängbäst i Team Alingsås var veteranen Mikael Pettersson med sina 903 pinnar, följd av Gustaf Johansson (866). Noterbart är även att Joakim West slog till med en 300-serie i förlustmatchen. 

Efter nederlaget mot jumbon repade Alingsåslaget mod mot Kaskad i Norrköping under söndagen. Det såg dock inte speciellt lovande ut efter halva matchen då hemmalaget ledde med 6–4. 

– Vi hade en del oflyt i de två första serierna, men lät inte det påverka oss. I tredje serien fick vi till en riktig fullträff och vips så ledde vi med 9–6, berättar James Gruffman. 

I fjärde gjorde gästerna jobbet och kunde till slut vinna med 13–7. 

Fler kommentarer i tisdags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher