Foto: mikey lennartsson


 Mikael Pettersson och Team Alingsås öppnar upp Stures bowlingbanor varje tisdag för unga att testa på sporten.
Foto: mikey lennartsson Mikael Pettersson och Team Alingsås öppnar upp Stures bowlingbanor varje tisdag för unga att testa på sporten.

Teamet satsar på ungdomarna

Bowling

Nästa vecka börjar Team Alingsås stora satsning på ungdomar.
Varje tisdag kommer bowlingsugna få testa på sporten under ledning av mer rutinerade namn.

Team Alingsås har sedan starten mer eller mindre enbart varit ett seniorlag, men nu vill klubben ändra på detta.
Man gör det genom att låta nyfikna ungdomar testa på bowling under två timmar varje tisdag, från och med nästa vecka.
– Man kan absolut se det som en ungdomssatsning från vår sida. Tillväxten är alldeles för dålig i bowlingen och jag som ändå spelat i 40 år ska egentligen inte behöva spela mer, säger Mikael Pettersson i Team Alingsås styrelse med ett skratt.
– Vi har tidigare haft en separat klubb som drivits av Stures för ungdomar men nu sa vi att det såklart ska vara i vår klubb. Så Stures ställer upp och sponsrar oss med bantimmar, fortsätter han.

För 250 kronor för hela vårsäsongen får de som kommer till Stures på tisdagar testa på bowling, och dessutom få träning från några av de allra bästa Team Alingsås har att tillgå.
– Det är inte satt i sten exakt hur det kommer se ut, men alla från James Gruffman till några pensionerade bowlare kommer finnas på plats, säger Mikael Pettersson som tror satsningen kan bära frukt:
– Jag räknar kanske inte med en anstormning från start men har ändå varit i kontakt med folk som tycker det verkar roligt. Det kostar trots allt en del att bowla och när familjer är iväg kanske barnen tycker det är kul. Men då kan dom inte fortsätta för att det är dyrt med bantimmar. Nu har vi fått de här två timmarna där vi kan ta hand om barnen.
Ser ni det här längre än vårsäsongen?
– Nu kör vi våren ut, sedan får vi se. Vill man fortsätta även på sommaren ska det inte finnas några hinder för det. För oss som klubb är det viktigt med nytt blod, de nya som kommer är trots allt bara utifrån just nu och man vet ju inte hur länge dom orkar pendla och liknande.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher