• FOTO: PHILIP MAURITZSON
    Hans färger är blå. Tommy Nilsson ägde Albert Halls scen med sin mäktiga sångröst.
  • FOTO: PHILIP MAURITZSON
    Sara Mjönes, i mitten, är utsedd till 2017 års ljushuvud i Alingsås kommun.

Tommy Nilsson ägde Albert Hall

Nöje

Scenen i Albert Hall delades under Trettondagsafton av några av Sveriges största stjärnor, som Anne-Lie Rydé och Tommy Nilsson. Och där fanns också plats för ett riktigt ljushuvud – prisade Sara Mjönes.

Trettondagsaftonskonserterna i Albert Hall håller alltid hög klass och 2018 var inget undantag. Anne-Lie Rydé var på bra och rivigt rockhumör, Anders Mårtensson stod för träffsäkra imitationer men kvällens största behållning var Tommy Nilsson, begåvad med en av Sveriges bästa röster.

Han visade var skåpet ska stå direkt, med en begäran om att Öppna din dörr, en signaturmelodi som passar hans röst som hand i handsken.

Kvällen innehöll också ett mått av allvar när AT och Lions Club Alingsås fick möjlighet att förära alingsåsaren Sara Mjönes med utmärkelsen Årets Ljushuvud, priset som sätter fokus på alingsåsare som gör en insats för sina medmänniskor.

Sara Mjönes är gymnasielärare, körledare och initiativtagare till Goda Krafter som hjälper många nyanlända till ett bättre liv. Hon tackade för priset och läste en text som en av hennes nyanlända elever hade skrivit, ”Måla himlen så blå”.

– Lys för din medmänniska, förkunnade Sara Mjönes.   

Se fler bilder och läs mer i AT på tisdag

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher