Arkivbild: Stefan Samuelsson
FÖRÄNDRING. Alingsås turistbyrå slutar som ombud för Ticketmaster för att kunna lägga mer tid på sitt huvuduppdrag.
Arkivbild: Stefan Samuelsson
FÖRÄNDRING. Alingsås turistbyrå slutar som ombud för Ticketmaster för att kunna lägga mer tid på sitt huvuduppdrag.

Turistbyrån slutar sälja biljetter

Alingsås

Den 1 februari slutar Alingsås Turistbyrå i Estrad Alingsås att sälja biljetter över disk.
– Vi försöker anpassa oss efter digitaliseringen, säger Hanna Ahlström, turistinformatör.

Alingsås turistbyrå kommer inte längre tillhandahålla Ticketmaster, vilket i praktiken innebär att man inte kommer kunna köpa biljetter eller hämta ut sina biljetter på turistbyrån.

Biljettförsäljningen på Alingsås turistbyrå har minskat stadigt under flera år i och med digitaliseringen. Enligt statistik från Ticketmaster bokas större delen av alla evenemangsbiljetter online och hanteras av kunden själv.

Även på Alingsås turistbyrå har trenden varit tydlig, försäljningen över disk har minskat rejält de senaste åren även om antalet evenemang har ökat.

– Vi försöker anpassa oss efter digitaliseringen. Detta är första steget för att frigöra mer tid att lägga på att lyfta Alingsås, som är vårt huvuduppdrag, säger Hanna Ahlström, turistinformatör.

En annan bidragande faktor till beslutet är att Ticketmaster var det mest använda systemet för biljettbokning i Alingsås då turistbyrån blev ombud. Vid den tiden behövdes en lokal organisation som både kunde vara ett stöd för arrangörer som ville lägga upp sina evenemang i systemet och sälja biljetter till alingsåsarna.

Läs mer i tisdagstidningen

  • Flera olika system
  • Annan lösning på gång

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher