Arkivbild: MÅRTEN ÖHMAN
Karen Brødsgaard lämnar AHK efter säsongen för att bli huvudtränare för Ålborgs damer.

”Vi måste vara med från första sekund”

Handboll

Efter EM-festen är Handbollsligan igång igen.
Alingsås HK inleder vårdelen av säsongen med bortamatch mot Hammarby ikväll.

Den tunga januariträningen är ett minne blott när AHK ikväll möter Hammarby i Eriksdalshallen.
Karen Brødsgaard är mån om att laget börjar vårsäsongen på bästa sätt.
– Ikväll handlar det mest om oss själva. Vi ska försvara oss bra för vi vet hur jäkla snabba vi är i omställningarna. Sedan ska vi anfalla med skallen, ta det lugnt och göra det vi är bra på. Det handlar om disciplin i offensiven och hålla oss till våra avtal. Vi ska göra allt ordentligt, slår hon fast.

Januari har som brukligt handlat mestadels om tung träning och Brødsgaard tycker spelarna tagit till sig den på bästa sätt.
– Grabbarna ser jäkligt snabba ut (skratt)! Men det kommer bli en tuff match, vi vet ju att Hammarby kliver på bra i sitt offensiva försvar. Det kommer bli viktigt med en bra start, både i matchen och i serien. Vi avslutade i vintras med en seger och vill fortsätta på den inslagna vägen. Killarna är verkligen redo för match.

Vad kommer det betyda för er att Fredrik Teern är tillbaka igen?
– Han är ju som alla vet väldigt bra bakåt och det innebär att vi kan göra lite annorlunda byten och avlasta våra offensiva spelare bättre. Vi är starkare både bakåt och framåt med Teern i laget. Alla vet vad han står för och han ser verkligen fram emot att få spela igen.
Vad blir viktigt mot Hammarby?
– Förutom deras försvar så är dom duktiga på att tvinga fram tekniska fel, ha snabba avkast och bra tryck. Rickard Lönn och Patrik Fahlgren styr deras spel, så vi måste vara med från första sekund.
Inga nya skador att rapportera?
– Nej, inte i dagsläget. Alla är redo!

I tisdags-AT berättar Fredrik Teern om tankarna inför comebacken

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.