AHK sprang ifrån i andra halvlek

Handboll

Första halvlek kan AHK lämna kvar i Kungsbacka.
Den andra kan dom däremot ta med sig, för där sprang man ifrån Aranäs och vann enkelt med 25–16 (10–8).

I vårsäsongens två första matcher har Alingsås haft för vana att göra en hygglig första halvlek och en sämre andra.

Mot Aranäs i Kungsbacka var det lite tvärtom. En svagare första halvlek förvandlades till en stabil, säker andra där man till slut kunde vinna med utklassningssiffror.

– Jag tycker faktiskt vi gör en bra första halvlek också men det är väldigt svårspelat idag. Aranäs drar ner på allt tempo som finns och kör med långa anfall. Samtidigt har vi lite stressade saker som vi gör. Men vi är bra bakåt hela tiden och Frisk i mål är vass. Skillnaden mellan första och andra är att Aranäs inte bjuder på något i första, säger Mikael Franzén.

 

AHK var förvisso i ledning mestadels hela tiden mot Aranäs men man lyckades aldrig skaka av sig hemmalaget. Till en början var man inte på tå varken framåt eller bakåt, men defensiven styrdes upp innan paus.

Innan dess handlade det snarare mycket om en för dagen glödhet Rickard Frisk som under första 30 hade en härlig match i matchen mot Daniel ”Berka” Bergqvist i Aranäs mål.

Just Aranäs-målvakten såg med en strålande dubbelräddning till att AHK inte gick ifrån i målprotokollet innan paus.

– En typisk sådan situation där vi inte trycker dit bollen. Det är det vi fortfarande har att jobba med, att trycka dit bollen i viktiga lägen och ge oss själva lite luft. Vi har bland annat ett sex mot fem-spel i första där vi slänger bort ett par bollar och i andra lägen ska bollen bara sitta. Vi måste ge oss själva chansen att vara bra genom att trycka dit chanserna, säger Mikael Franzén vidare.

 

I andra halvlek började AHK-maskineriet kugga i allt mer, ofta genom en pigg Andreas Flodman som tackade och tog emot när Rickard Frisks räddningar resulterade i omställningar.

Efter Magnus Perssons mål till 13–17 med klockan på 43.56 tog Toni Johansson i Aranäs timeout, men det hjälpte föga. Mot väggen Rickard Frisk, och ett Alingsås med mer spring i benen i offensiv riktning, gjorde Aranäs bara tre mål till under matchen.

Alingsås däremot, öste på och gick ifrån allt mer. Ändå var det Rickard Frisk, 55.56 i räddningsprocent, som bjöd på det sista godiset när han avslutade matchen med fyra raka räddningar mot ett frustrerat, överkört hemmalag.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.