Foto: MIKAEL SVENSSON

Alingsås långt nere i källaren

Handboll

Formsvackan ter sig allt djupare för Alingsås HK.
På torsdagen blev det brakförlust., 19–26 (12–13), mot HK Malmö i ett ödsligt Estrad Alingsås.

Mikael Franzén skrädde inte orden efter matchen.

– Det var utklassning. Det är bara att vara ärlig och säga att vi inte är bra just nu. Vi får ändå igång försvarsspelet lite bättre än senast idag men då är å andra sidan anfallsspelet tveksamt, hackigt, dålig och utan flyt. När vi väl kommer till bra lägen och bränner dom på Beutler ser vi tveksamma ut, säger AHK-tränaren.

Nej det såg sannerligen inte vackert ut inför blott 1 487 åskådare i Estrad. Malmö var bättre på i princip samtliga positioner och förutom en fin period i första halvleks sista kvart, var AHK inte ens nära poäng.

– Det börjar med att vi bränner ett par frilägen direkt och hamnar på efterkälken. Men sedan kommer vi tillbaka och spelar väldigt bra försvarsspel sista kvarten, men tyvärr är det massa tveksamheter som Malmö vinner. Alla konstiga situationer, dom får med sig alla dom. Det innebär att dom har flytet som dom förtjänar, det har inte vi.

 

Även om man hade klar känning inför andra halvlek, försvann i praktiken allt hopp om hemmaseger tidigt i andra. Malmö gjorde 6–1, fram till ledning 19–13, på de första sju och en halv minuterna och tvingade Mikael Franzén till sin tredje timeout.

Men oavsett vad Alingsås försökte sig på, var matchen körd. Dan Beutler växte med varje räddad boll mot skräckslagna hemmaspelare och Malmö kunde samtidigt tråckla sig till lägen och mål närhelst det behövdes.

När Hampus Nygren tryckte in 17–26 med sex och en halv minut kvar riskerade det bli riktigt pinsamt för Alingsås. Ett Alingsås utan någon som helst mental styrka för tillfället.

– Det är bara mentalt det sitter, kroppar och sånt ska vara bra och därför är det lite jobbigt, jag tycker vi ska vara lite hetare nu än vad vi är. Men vi får gräva, börja med grunden och hoppas detta var botten. Det är bara att klättra.

Hur ser du på Anders Alfredssons status? Han fick inga minuter idag heller.

– Det är väl svårt när vi har 15 man med oss att få alla varma. Jag vet inte när han ska in så, det blir svårt med byten. Vi testade lite med Tobias Sandberg, William Andersson Moberg och Mishels Liaba, och kanske hade Anders varit bättre än dom idag? Det vet man inte.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.