Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖMKlotter från en annan plats och ett annat tillfälle.
Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖM
Klotter från en annan plats och ett annat tillfälle.

Ångerfull klottrare slipper skadestånd

Vårgårda

Mannen klottrade på två ställen i Vårgårda – därefter blev han ångerfull och gjorde rent efter sig. Nu fälls han för skadegörelse, men slipper betala skadestånd.

Det var under sommaren som en man i 20-årsåldern fick ett infall och klottrade i en gångtunnel och vid Murartorget. När mannen för en tid sedan ställdes inför rätta erkände han gärningarna, men menade samtidigt att syftet inte var att skada något.

Han menar själv att allt var ett löjligt påhitt som han i efterhand skäms över. Mannen har berättat att han dagen efter händelserna själv tvättade bort klottret vid Murartorget med hjälp av thinner.

Vid ett senare tillfälle ska en kamrat ha hjälpt honom att med roller måla över klottret i gångtunneln. Det menar mannen skedde först efter att han själv ringt till kommunen och fått klartecken för det.

Mannen fälls för två fall av skadegörelse och döms till villkorlig dom och dagsböter. Med hänsyn till den tilltalades uppgifter om att han själv har tvättat bort klottret så anser rätten det inte styrkt att kommunen har haft några kostnader för klottersanering. Därmed ogillas kommunens skadeståndsyrkande.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher