Foto: MIKAEL SVENSSON

Äntligen fick AHK jubla

Handboll

Fyra raka förluster fick vara nog. Alingsås imponerade så smått när man besegrade Lugi i Estrad med 29–25 (17–10). – Vi kände att det var dags för en seger, säger tremålsskytten Samuel Lindberg.

I första halvlek var det Mishels Liaba och Magnus Persson som styrde och ställde i AHK-offensiven. Efter paus var det två ynglingar som visade vägen när Lugi gjorde match av det hela och var så nära som två bollar vid ett par tillfällen.

William Andersson Moberg och Samuel Lindberg spelade som att det var säsongens sista match, och duon var lite av tungan på vågen i matchen. 

Andersson Mobergs 26–22, 28–24 och 29–25 var på något sätt precis vad Alingsås behövde i lägen där Lugi jagade frenetiskt för att komma ikapp. Och där och då var det nog inte många som saknade Felix Claar, som missade matchen. 

– Även om jag inte spelat så mycket på sistone, och dessutom haft lite problem med mitt hopparknä, känner jag mig väldigt fräsch. Det var riktigt kul att få chansen idag, säger sexmålsskytten William Andersson Moberg. 

Vad var nyckeln till segern som du ser det?

– Vi har sprungit lite för dåligt överlag den här säsongen, men idag gjorde vi det på ett bra sätt. Under andra halvan av första tycker jag att vi tryckte sönder dom. 

En annan AHK-lirare som tog för sig var högersexan Samuel Lindberg. Efter vart och ett av sina tre mål eldade han upp publiken i Estrad.

– Jag vill först och främst be om ursäkt för det vi visat upp på sistone. Så dåliga är vi inte. Idag visade vi hur bra vi kan spela, och nu ska det bara bli bättre. Vad gäller målfirande så tycker jag att man ska bjuda publiken på det. 

Lindberg fick också ett specialpris efter matchen i form av en vattenkokare:

– För mig som gillar te passar den perfekt, haha. Det blir nog en kopp ikväll. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.