50 brev förstörda i brand

Alingsås

En gul brevlåda vid Circle K vid gamla Vänersborgsvägen eldhärjades i söndags. De flesta breven förstördes i branden.

Förstörelsen upptäcktes då lådan tömdes klockan fem i måndags eftermiddag. Den är nu fixad, men vad gäller breven och vykorten så ser det desto sämre ut. Ungefär 50 brev är så sönderbrända att de inte går att spåra.

– Jag har fått tag i de viktigaste företagen som lagt på post där. Jag kunde bland annat se att det var två företag som skickat massa fakturor som de nu får skicka om, säger Håkan Schiller, produktionsområdeschef för bland annat Alingsås på Postnord, och fortsätter:

– Sedan var det någon som bjudit in till ett nioårskalas i form av ett bowlingkalas. Där hade jag ren tur att jag kunde se ett telefonnummer och skicka om det. Det hade kunnat bli ett kalas utan kompisar.

”Tråkigt merarbete”

Håkan Schiller berättar att en del räkningar brunnit upp.

– Några kanske tyvärr kommer att få en påminnelse­faktura. Det är inget roligt. Företaget har anmält incidenten.

– Det är väl några ungdomar som har haft kul. Många av breven har bara brunnit upp till hälften, troligtvis har branden inte tagit sig riktigt.

– Jag har fått ringa kunder och lägga brandskadade brev i vanliga kuvert. Det blir 8-10 timmar tråkigt merarbete. Det är inget kul. Vi har kunnat se att någon har skickat Alla Hjärtans Dag-vykort, det kanske är någon som vill träffa någon. Men en del vykort är så sönderbrända så att vi inte kan rädda dem.

Det går att kontakta Håkan Schiller om man har frågor i ärendet, hälsar han.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.