FREDAGSMYS DELUXE. Igår kväll mellanlandade Expedition Babben i Herrljunga. En Babben i högform bjöd på två timmars skrattfest. Foto: JENNY SCHAGERLIND
FREDAGSMYS DELUXE. Igår kväll mellanlandade Expedition Babben i Herrljunga. En Babben i högform bjöd på två timmars skrattfest. Foto: JENNY SCHAGERLIND

Driver med bygden – och sig själv

HERRLJUNGA

Babben skämtar om nutidsfenomenen och driver med sin egen kropp.

Expedition Babben är en blandning av klassisk stand up och ett stort bygdegårdsmöte – och visst går det hem, även i Herrljunga.

I sin treårslånga turné genom landet har Babben Larsson kommit till Västergötland, och som alltid när en rikskänd komiker gästar en liten ort är förväntningarna högt ställda. Babben visar redan när hon greppar mikrofonen på Kunskapskällans scen att hon har kommit för att infria dem. 

Showens hela upplägg är att Babben pratar med publiken istället för till dem. Och den fullsatta aulan är med på noterna. Det visar sig att merparten är från Herrljunga men att några har åkt riktigt långt för att få uppleva kvällens skrattfest. Mest långväga ifrån är gänget från Svedala, 30 mil bort.

Babben har gjort sin läxa och läst på lite om Herrljunga, där hon tidigare bara har bytt tåg.

-Ni har fått trafikljus har jag hört. Ja, jobbigt… Folk kommer för sent hela tiden.

De största lokala nyheterna senaste månaderna verkar Babben ha koll på. Då händer det ändå rätt mycket  här. Åtminstone jämfört med de dalsländska småorterna.

-Om ni tycker det händer lite här skulle ni veta hur det är i Bengtsfors. Där hände det bara två saker på ett helt år. Det ena var att jag uppträdde i idrottshallen, det andra var Harvens dag. 

Hon fortsätter med att skämta om Postnord, SJ, campinglivet – och Donald Trump. Som hon egentligen tycker är rätt otacksam att skämta om.

-Så fort man har skrivit något skämt om honom twittrar han något ännu värre. Du är liksom alltid tvåa på bollen…

Att vara överviktig kvinnlig komiker kan ha sina fördelar och i den här showen tar Babben verkligen alla chanser att driva med sig själv. Och ja, man skrattar. I ett alltmer utseendefixerat samhälle är det trots allt rätt befriande med någon som skojar om sitt sockerberoende och sin totala avsaknad av självbehärskning framför en matbuffé.

LÄS MER OM FÖRESTÄLLNINGEN I TISDAGENS PAPPERSTIDNING ELLER I E-TIDNINGEN.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher