Föll tungt på hemmais

Ishockey

Alingsås Hockey förlorade den så viktiga hemmamatchen mot Töreboda inför knappt 400 personer. 2–4 (1–0, 0–2, 1–2) slutade det hela efter att gästerna vänt underläge till vinst. 

Jumbomötet mellan åttan Alingsås Hockey och sjuan Töreboda blev en spännande match. Och det såg ut som att hemmalaget kopplat ett litet grepp om matchen när Edvin Eriksson prickade in 2–1 med fem minuter kvar av mellanperioden.

Men Töreboda ville annat, och via mål av Mathias Mörk med 1.40 kvar till paus var det likaläge, 2–2. 

Stärkta av kvitteringen tog bortalaget även ledningen via målfarlige Markus Grönlind direkt i tredje perioden. Spelformen var power play för hemmalaget (!) och klockan stod på 34 sekunder.

Hemmalaget jagade sedan intensivt en kvittering, men den kom aldrig. Med 3.40 kvar kom kallduschen när Töreboda hittade nätet för fjärde gången. Målskytt var Mathias Mörk. 

I och med förlusten måste Alingsås Hockey vinna sista matchen mot Tibro, och helst stort, för att ha chansen att undvika kval. 

– Vi är mer eller mindre inställda på kval. Som jag ser det är möjligheterna att klättra de två placeringar som krävs extremt små, säger tränare Thomas Preifelt.

Målen, Alingsås: Hampus Klozz, Edvin Eriksson. 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.