Foto: Urban Kärvling
FRÄMJAR HÅLLBAR LIVSSTIL. Gitt Thorild och Nina Lidholm planerar för Vårgårdas tredje Framtidsdag, då miljö- och hållbarhet står i centrum - i centrum.
Foto: Urban Kärvling
FRÄMJAR HÅLLBAR LIVSSTIL. Gitt Thorild och Nina Lidholm planerar för Vårgårdas tredje Framtidsdag, då miljö- och hållbarhet står i centrum - i centrum.

Framtidsdagen en hållbar tradition

Vårgårda

Framtidsdagen i Vårgårda har blivit tradition. Den 5 maj arrangeras den för tredje året rad. Det är en dag som främjar hållbar livsstil

Vårgårda jobbar för att bli en hållbar kommun. Det är en del av fokusområdet hållbar miljö, som finns med i kommunens vision. Man kan inte förändra världen, men tillsammans går det att komma en bit på väg i att skapa ett Vårgårda, där människor genom sitt sätt att leva bidrar till en hållbar utveckling.

På Framtidsdagen lyfts frågor om miljö- och hållbarhet fram på ett trevligt sätt.

– Vi vill att Kungsgatan ska vara levande, där handlarna visar sitt sortiment, säger Gitt Thorild projektledare.

Och fler kommer att vara med bland annat flera av kommunens verksamheter och så bjuder man in företag, föreningar och organisationer.

– Vi vänder oss också till externa företag inom hållbarhetsområdet, till exempel ny teknik och miljövänliga fordon. Trots att vi ännu bara hunnit skicka ut inbjudan har vi fått bra respons, säger Nina Lidholm, miljöstrateg i kommunen.

Det blir inte riktigt samma upplägg i år.

– Vi har inga föreläsningar, som vi haft tidigare. Föredragen var bra, men vi kan ha dem en annan dag. Denna gång satsar vi på uteaktiviteter, säger Nina Lidholm.

Läs mycket mer i AT tisdag 30 januari. Till e-tidningen >>

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher