Foto: JÖRGEN BJÖRME
Foto: JÖRGEN BJÖRME

Gav serieledaren en match

Ishockey

Alingsås Hockey gav verkligen serieledaren Bäcken en rejäl match under onsdagen. Men den heroiska insatsen räckte inte till mer än en hedersam 4–5-förlust.  

– Spelar vi så här mot lagen vi måste besegra här framöver kommer segrarna. Totalt sett ska vi vara nöjda, och jag berömde killarna för insatsen efter slutsignal, säger tränare Thomas Preifelt. 

Alingsås Hockey inledde matchen mot Bäcken frejdigt, och man skapade ett par halvchanser. Problemet var bara att man glömde bort det defensiva arbetet.

Och det tackade det spelskickliga bortalaget för.

Efter 4.52 kom 0–1 från nära håll, och fyra minuter senare var det 0–2 på tavlan.

Stärkta av sina mål fortsatte serieledaren Bäcken att skapa chanser, och när 0–3 kom var det ingen större överraskning.

– Merparten av deras mål kommer till på exakt samma sätt, med en diagonalpassning som dom nyper dit. Det är såklart inte godkänt, erkänner Preifelt. 

Inför den andra perioden talade inte mycket för Alingsås. Men trots det stora underläget var det hemmalaget som skapade det mesta och bästa, och man tryckte tillbaka gästerna.

Luka Vukoja stänkte helt logiskt dit 1–3 efter 11.48, och den fullträffen gav hemmalaget ännu mer energi. Man snurrade friskt i Bäckens zon och efter 14.32 kom också 2–3 via en påpasslig styrning från Emil ”Sillen” Persson.

Bara 30 sekunder senare var upphämtningen ett faktum när Kristoffer Köster snyggt prickade in 3–3, vilket också var ställningen inför tredje perioden.

Fyllda med självförtroende klev hemmalirarna ut till tredje, men istället för ett ledningsmål så kunde Bäcken återigen ta kommandot via 3–4 efter cirka tre minuter. Och som om den kallduschen inte vore nog så utökade Robert Mikes ledningen efter 7.40.

Hemmalaget jagade sedan en reducering, men man fick inte till det framför motståndarkassen. En time out med fem minuter kvar skulle dock ge resultat. Kristoffer Köster var sist på pucken.

Anstormningen kom dock av sig då Linus Bjelke drog på sig två minuter med 2.20 kvar. Alingsås redde ut spelet i numerärt underläge och när sedan gästernas drabbades av en tvåa med 40 sekunder kvar fick hemmalaget chansen i numerärt överläge (plockad målvakt).

Något nätrassel blev det emellertid inte, och Bäcken kunde hålla undan med minsta möjliga marginal.

– Sättet vi kommer tillbaka på ska vi ta med oss, även om det såklart är tufft att förlora en såpass jämn match. Med minsta flyt får vi in en 5–5-puck mot slutet, men tyvärr ville det sig inte, säger Preifelt.

MATCHBETYG

2) Luka Vukoja 1) Kristoffer Köster 1) Viktor Wåhleman

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher